Brøndby Strand

Brøndby Strand blev opført mellem 1969 og 1974. Modsat hvad man ser, når man suser forbi i S-toget, udvikler byerne langs Køge Bugt sig hele tiden. I Brøndby Strand er Kulturhuset Brønden, som åbnede med bibliotek, café og udstillinger i 2009, er det nyeste tilbud til beboerne.

Før Brøndby Strand blev bygget, var der kirsebærplantage og rabarbermark på stedet. Det passede fint de modernistiske arkitekter at skulle anlægge Brøndby Strand på den bare mark. De tænkte, at mennesket skulle frigøres fra historiens snærende bånd og ønskede at skabe et nyt samfund i stedet for at bygge videre på det gamle. I arkitektkredse lyder det, at lejlighedsplanerne i Brøndby Strand er de bedste, der findes i Danmark, når man tænker på rumfordeling, lysindfald og indretning. I Brøndby Strand skulle alle have adgang til gode boliger og fra højhusene er der vid udsigt ud over Køge Bugt – man kan se helt til Stevns Klint i godt vejr.

Der bor ca. 8.000 mennesker i Brøndby Strand i de tolv 16-etagers højhuse og de 4-etagers beboelsesblokke og rækkehusene. Alt er opført som almene boliger. Set udefra virker bebyggelsen som en kæmpe kolos, men når du går igennem bebyggelsens indre, vil du opdage mindre gårdrum og grønne oaser, hvor børnene leger.

Det var ikke, fordi jeg havde planlagt det, men det var et godt sted for børn – frisk luft og gode lejligheder. God plads og gode badeværelser.

Beboer i Brøndby Strand