Hundige

Hundige var udset til at være den vigtigste by langs S-togets linje A. Her skulle det største indkøbscenter opføres, hvor den planlagte bys 150.000 borgere kunne forsyne sig med det moderne samfunds tilbud. Planlæggerne kaldte Hundige Center for et sektorcenter. I 2009 skiftede centeret navn til Waves i forbindelse med en større ombygning.

Industrisamfundet var og er stadig et forbrugssamfund, hvor husstandene køber de fleste madvarer og forbrugsgoder i stedet for selv at dyrke, sylte og væve, og her gjorde de moderne varehuse det let for husmoderen at få alle fornødenheder.
Hundige er dog ikke kun et forbrugsmekka. Lige ved S-togsstationen ligger biblioteket og kulturhuset Portalen. Portalen åbnede i starten af 1990’erne og her er café, koncertsal og udstillingslokaler.
I Hundige findes to almene boligområder, der er opført som en del af Køge Bugt-planen. Det er Askerød og Gersagerparken, der begge findes i umiddelbar nærhed af centeret og Hundige Station. Prøv at finde stisystemet, der fører til Gersagerparken. Umiddelbart minder arkitekturen og det udendørs rum om Vejleåparken i Ishøj, men det er i mindre skala. Omkring år 2000 blev der sat gule klinker på væggene og tagene fik lagt tegl på, men ligesom de andre boligkomplekser er Gersagerparken opført af præfabrikerede betonelementer, der blev sat op af store kraner.
 

Bilka bliver jo hovedgaden i Hundige, og det er jo vildt, for det er jo med til at sætte hele stedet. Jeg synes jo det var fedt. Når man tænker tilbage på det, så tænker man arghh, men dengang synes jeg det var fedt.

Claus Christensen, opvokset i Hundige.