Vallensbæk

Med industrisamfundet blev danskernes bolig og arbejde for alvor adskilt i to. Tidligere var det normalt, at man boede og arbejdede samme sted – tænk på landbruget, hvor bondens tyende også boede på gården. I Køge Bugt-planens Vallensbæk blev der mest opført private parcelhuse, modsat i de fleste andre byer langs Køge Bugt, hvor var almene boliger ofte svaret på tidens generelle bolignød. Vallensbæk kaldes nogle gange ”Den grønne ø i det røde hav”, fordi den ligger som en lille konservativ kommune mellem Ishøj, Brøndby og Albertslund, som alle er socialdemokratiske.

Privat eller almen? Tidens arkitektur var nu den samme og her findes et klassisk modernistisk betonbyggeri. Vejlegårdsparken er et montagebyggeri, som blev opført af en privat bygherre og senere udstykket i ejerlejligheder. Oprindelig stod bygningerne i den rå beton, men fik i 1990’erne sine pastelfarver, som betyder, at man næsten tænker på Miami Vice, når man er her.

Der findes lidt industri og erhverv i Vallensbæk, men ellers pendler de fleste borgere til arbejde i andre kommuner.

Det er et fantastisk sted at bo. Smørklatten mellem to bøllekommuner. Her er dejligt i Vallensbæk. Vi elsker at bo her, og vi vil meget nødigt væk fra Vallensbæk. Det er et fint lille lokalcenter, vi har, Vallensbæk har en af landets bedste økonomier, det er billigt at have børn her, vi har stranden tæt på, der er havnen – den bruger vi så godt nok ikke, der er gode cykelruter op omkring Tueholmsøen. Så vi holder meget af Vallensbæk.

Søren og Katja Ejerdal. Beboere i Vallensbæk.